TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Otvoren Pino Nature Hotel na Trebeviću
8.1.2016 16:14 | Indikator.ba
U prisustvu brojnih zvanica i predstavnika medija, na Trebeviću je svečano otvoren novi, planinski Pino Nature Hotel. U objekat je investirano 3,5 miliona KM i zapošljavat će 25 radnika.

"Namjera nam je da ovaj objekat bude 'dnevni boravak Sarajlija'. Dok je grad u smogu i magli, vi ste za 10 minuta na Trebeviću i na čistom zraku. Za dizajn interijera objekta pobrinuo se renomirani bh. arhitekta Amir Vuk Zec. Hotel posjedue 24 sobe i apartman, kongresne dvorane, igraonice za djecu, wellness centar i bazen, kamin-salu te restoran ", kazala je Aida Terzić iz Relax Toursa, agencije koja je zadužena za ovaj objekt.

Smješten je u borovoj šumi, na prostoru nekadašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi šumar. Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hotelijerstvu, a zasigurno će, na prvu, osvojiti i simpatije građana.

„Sretan sam što hotel Pino Sarajlijama vraća Trebević, a Trebeviću Sarajlije. Ova planina u samom srcu našeg grada prava je blagodet, a hotel sa svojim izgledom i položajem njen je veliki ukras“, naglasio je arhitekta Amir Vuk Zec.

Zvanice nisu krile oduševljenje prilikom obilaska hotela i lično su se mogli uvjeriti u kvalitetu materijala od kojih je izrađen, kao i uslugu osoblja. Restoranska ponuda bazirat će se na eko i zdravoj hrani, a u objektu se neće točiti alkoholna pića.

„Otvaranje ovog hotela znači i dodatno otvaranje Trebevića prema građanima Sarajeva, ali i turistima koji posjećuju naš grad. Raduje činjenica da imamo ovako reprezentativno zdanje izgrađeno prema svjetskim standardima“, naglasio je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad Sarajevo.

Pino Nature Hotel ima zelenu terasa od oko 400 kvadratnih metara s koje će se pružati pogled na krajolik. Šetnice, biciklističke staze i igralište, te baby ski-lift građanima će biti dostupni besplatno za korištenje. Vanjski radovi oko hotela bit će finalizirani u martu.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA