Ekonomija
Putevima Valtera: Beograd i Sarajevo se dosjetili kako da privuku Kineze
1.10.2016 06:34 | Indikator.ba
Kafić u Beogradu gdje je Velimir Bata Živojinović pio kafu, mjesta u BiH gdje je sniman film "Valter brani Sarajevo", rezime je specijalne turističke ture koja će u novembru biti predstavljena Kinezima, najvećim Valterovim fanovima van Balkana.

"Putevi Valtera" kec je iz rukava za privlačenje turista iz Kine, a uskoro će im cijela tura biti predstavljena na Sajmu turizma u Šangaju, piše beogradski Blic.

Sa prijedlogom ture izašle su dvije agencije, iz Beograda i Sarajeva, a podršku su im pružila ministarstva turizma Srbije i Federacije BiH, koja će ponudu predstaviti Kinezima.

Projekat "Putevima Valtera" je predstavnicima Turističke organizacije Republike Srpske predstavljen tek juče, tako da, kako kažu, nisu upoznati sa pojedinostima, ali se raduju još jednoj saradnji sa Srbijom.

- Nadam da će "Putevi Valtera" obuhvatiti ne samo obilazak Sarajeva, nego i Sutjeske i Kozare – kazala je direktorica Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović.

Sutjeska i Kozara se, međutim, ne nalaze u ponudi koja će Kinezima biti predstavljena u Šangaju, čemu je pored ostalog kumovao i predsjednik RS-a Milorad Dodik koji je nedavno rekao da je Valter izmišljen lik i da nikada nije ni postojao.

Zanimljiv će, međutim, biti izbor turističkih vodiča, kojima bi uslov na konkursu, osim stručnog znanja, moglo da bude i poznavanje čuvenih replika iz filma "Valter brani Sarajevo" legendarnog sarajevskog reditelja Hajrudina Krvavca.
Facebook Twitter Print