Kompanije i tržišta
Raiffeisen banka donirala 45 hiljada KM za praznike
21.12.2016 15:01 | Indikator.ba
Banka nastavlja tradiciju doniranja povodom vjerskih i novogodišnjih „Zadovoljstvo je radost praznika podijeliti s drugima, a posebno s najmlađim članovima našeg društva. Stoga smo i ove godine povodom predstojećih praznika uručili donacije onima kojima je to najpotrebnije odnosno ustanovama čiji je rad fokusiran na djecu i osobe sa posebnim potrebama, te se iskreno nadam da će donirana sredstva doprinijeti njihovoj ljepšoj svakodnevnici“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao:
„Realizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez punog razumijevanja naših klijenata i koristim priliku da im se zahvalim što nam, poslujući s nama, svakodnevno ukazuju svoje povjerenje. U 2017. godini nastavit ćemo pružati podršku lokalnoj zajednici kroz brojne projekte kako finansijski tako i aktivnim volonterskim aktivnostima uposlenika Banke.“

Povodom katoličkog Božića Raiffeisen banka je uručila donaciju u iznosu od 7.500 KM dječijem vrtiću „Pčelica“ iz Orašja. Donacije po 10.000 KM, povodom Nove godine, uručene su Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka“, „Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka“, te „SOS Dječijem selu“ Sarajevo. Donacija povodom pravoslavnog Božića, u vrijednosti 7.500 KM, uručena je Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju „Neven“ iz Prnjavora.

Raiffeisen banka već tradicionalno, slijedeći svoju strategiju održivosti, kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem. U skladu s tim, sredstva namijenjena za kupovinu i slanje čestitki, te oglašavanje povodom vjerskih i novogodišnjih praznika usmjerava u humanitarne svrhe, odnosno u donacije udruženjima čije su aktivnosti fokusirane na djecu i osobe s posebnim potrebama.
Facebook Twitter Print