Ekonomija
Uskoro radovi na prvoj dionici ceste Stolac – Neum
10.1.2017 07:31 | Indikator.ba
Izgradnja nove ceste Stolac – Neum jedan je od prioriteta u Hercegovini. Realizacijom ovoga projekta jedini bh. grad na moru konačno bi bio na pravi način povezan s ostatkom države i dobio bi daleko bolju perspektivu za razvoj negoli je to sada slučaj.

O ovoj temi razgovara se već godinama, uloženi su milioni maraka u pojedine dijelove projekta, ali izgradnja još uvijek nije počela.

Kako je za Večernji list BiH rekao predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, županija je do sada investirala nekoliko miliona maraka kako bi se završio dio potrebne dokumentacije za projekt, ali stanje je daleko od toga da HNŽ samostalno može raditi na ovoj priči.

– Bolja povezanost Neuma s ostatkom države interes je svih nas i svi na tome moramo raditi. Očekujem kako će federalne vlasti krenuti s realizacijom ovoga projekta i kako će na taj način biti realizirano obećanje koje smo davno dali žiteljima Neuma – rekao je prvi čovjek Vlade HNŽ-a.

Ovom temom nedavno se bavila i federalna Vlada koja je na sjednici usvojila izvještaj o implementaciji investicijskih sredstava razvoja utvrđenih budžetom FBiH za 2005., 2006., 2007. i 2009. godinu. Iz usvojenih izvještaja vidi se kako je samo u tome razdoblju u ovaj projekt uloženo 3,5 miliona maraka. Ipak, bit će potrebno još mnogo novca kako bi se projekt u konačnici i završio. Kako je jučer rekao federalni ministar prometa i veza Denis Lasić, osigurana su sredstva za prvu dionicu ceste Babin Do – Broćanac i očekuje se kako će radovi na ovome dijelu buduće ceste Stolac – Neum početi jako brzo.
Facebook Twitter Print