Menadžment
Izet Rastoder postao vlasnik državne vile na Bledu
8.2.2017 07:46 | Indikator.ba
Vilu Tamara na Bledu, koju je četiri godine prodavalo slovensko ministarstvo unutrašnjih poslova, kupio je za 451.000 eura Izet Rastoder, kojeg slovenski mediji nazivaju „balkanski kralj banana“.

Novi vlasnik vile koja je bila u vlasništvu slovenske države, postala je njegova firma "Rastoder". Početna cijena koju je istaknuo slovenski MUP, iznosila je 295.000 eura bez poreza na promet nekretninama, a slovenske Finance pišu kako je javna aukcija zapravo bila tajna, jer mediji nisu mogli biti prisutni. Prije četiri godine, država je na prvoj dražbi tražila milon eura.

Bled je elitna turistička destinacija u Sloveniji, vila se nalazi uz jezero na 1.115 kvadratnih metara zemljišta. Izet Rastoder je porijeklom iz Crne Gore, u Sloveniju se doselio osamdesetih godina i danas je jedan od većih trgovaca bananama, vlasnik je branda Derby. Bio je vlasnik i slovenskog nogometnog kluba Olimpija, a lani je kupio stadion Stožice u Ljubljani.

U Sarajevu je 2015. godine, pod okriljem firme MMDI Group, otvorio savremeni distributivni centar svježeg voća i povrća.
Facebook Twitter Print