Život i umjetnost
Mixer House uskoro i u Sarajevu
6.4.2017 05:37 | Indikator.ba
Počele su pripreme za otvaranje Mixer Housea u Sarajevu, a radovi na objektu uveliko traju, čemu svjedoče fotografije na oficijelnoj Facebook grupi Mixer Beograd.

Otvorenje ovog popularnog kulturnog okupljališta bi trebalo biti u augustu 2017. godine, dok se vrata beogradskog Mixer Housea zatvaraju u maju zbog promjene lokacije.

Ivan Lalić, izvršni direktor Mixer Festivala, ranije je za N1 potvrdio da će Mixer House biti otvoren i u Sarajevu, u augustu 2017. godine.

"Sa mnogo velikom radošću i energijom odlazimo tamo, i vjerujemo da će mnoge predrasude i o Beogradu tamo, i o Sarajevu ovde biti raspršene prije svega odličnom komunikacijom koju će taj naš Mixser House Sarajevo inicirati", rekao je.

Otvaranje sarajevskog Mixera je najavljen kao portal za saradnju i komunikaciju između dva grada, a bit će otvoren na prostoru industrijske zone u naselju Pofalići.

Mixer će se prostirati na 1.300 metara kvadratnih, a u svom sastavu imat će koncertni dio, galeriju, design shop sa knjižarom, multimedijalni dio, kantinu i još mnoštvo zanimljivih sadržaja.

Osim širokog spektra kulturnih aktivnosti kao što su izložbe, predavanja, promocije, koncerati, tribine, radionice, festivali, pozorišne predstave i edukativnih programi, rađeni u saradnji sa raznim partnerima, integralni dio Mikser Housea je i Prodavnica Balkanskog Dizajna koja na jednom mjestu okuplja selekciju najboljih domaćih i regionalnih dizajnera i njihovih rukotvorina.
Facebook Twitter Print