Menadžment
Ratko Kovačević dobitnik PRO PR Awards priznanja
10.4.2017 06:03 | Indikator.ba
Načelniku Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine Ratku Kovačeviću sinoć je u Termama Tuhelj (Republika Hrvatska), dodijeljeno međunarodno priznanje "PRO PR Awards", za poseban doprinos u razvoju područja odnosa s javnošću.

Ratko Kovačević, glasnogovornik UIOBiH Ratko Kovačević, glasnogovornik UIOBiH
Priznanje, koje se dodjeljuje pojedincima koji su na poseban način doprinijeli razvoju ove profesije, uručeno je u okviru 15. PRO PR konferencije, a odluku o ovogodišnjim dobitnicima donijela je međunarodna komisija na osnovu analize medijskih dostignuća svakog od nominovanih kandidata.

-Svakako je posebno zadovoljstvo kada od komisje u čijem sastavu su međunarodni stručnjaci za odnose sa javnošću dobijete jedno ovakvo priznanje. Sretan sam što sam jedan od ukupno 21 osobe iz regiona i šire čiji je rad prepoznat kao određeni doprinos razvoju PR profesije. Zato ovom prilikom posebno želim zahvaliti svima onima koji mi pomažu da ovaj posao radim najbolje što mogu, a to su prije svega moje kolege u UIO koje mi stoje na rasplaganju 24 sata dnevno i menadžment koji posao odnosa sa janošću smatra izuzetno važnim i pruža mi punu podršku – rekao je Kovačević za Faktor.
Facebook Twitter Print