Kompanije i tržišta
Bingo radnicima Dite nudi ugovore na neodređeno
21.4.2017 06:59 | Indikator.ba
Kompanija Bingo d.o.o. Tuzla će pripremiti ugovore na neodređeno vrijeme i u vrlo kratkom roku ponuditi ih svim radnicima koji su zatečeni u Fabrici deterdženata Tuzla, saopšteno je iz ovog trgovačkog giganta.

Podsjećamo, kompanija Bingo je prekjučer u slobodnoj pogodbi Općinskom sudu u Tuzli dostavila ponudu u iznosu od oko 7,6 miliona KM i postala neformalnim vlasnikom ovog nekadašnjeg tuzlanskog giganta.

- Dobili smo obavijest da je prihvaćena ponuda za kupovinu imovine Dita dd Tuzla industrija deterdženata u stečaju. Svi zatečeni uposlenici će nastaviti raditi u fabrici, a bit će im ponuđeni ugovori o radu na neodređeno vrijeme, saopštila je Tatjana Paunoski, portparol ove kompanije.

Kako je kazala, proizvodnja će biti nastavljena, a vrlo je vjerovatno da će ubrzo doći i do izvoza svih proizvoda iz asortimana tuzlanske Dite.

- Kako je asortiman koji je fabrika do sada proizvodila već zastupljen u svim Bingo trgovinama, planiramo i dalje razvijati proizvodnju i plasman na tržište Bosne i Hercegovine, koristeći naše partnerske odnose s kompanijama iz BiH, ali i izvan nje, dodala je Paunoski.

Kako je kazala, Bingo je uz Ditu bio od trenutka kada joj je trebao snažan partner, a pomogli su i pokretanje proizvodnje nakon dugogodišnje pauze.

- Sada nastavljamo razvijati ovaj domaći brend, a sve u cilju osnaživanja i razvoja domaće proizvodnje, zaključila je Paunoski.
Facebook Twitter Print