Menadžment
Drogerie markt DM ponovo najpoželjniji poslodavac
13.5.2017 05:58 | Indikator.ba
Kompanija dm drogerie markt drugu godinu zaredom odnijela je titulu najpoželjnijeg poslodavca u BiH u izboru kompanije Kolektiv d.o.o. – portal Posao.ba.

Na 11. svečanoj ceremoniji održanoj sinoć u hotelu Hills u Sarajevu, na drugom i trećem mjestu najpoželjnijih posladavaca izabrani su Al Jazeera Balkans i Mistral. U prvih 10 još se nalaze Hifa group, BINGO d.o.o. Tuzla, N Soft, AS group, Orbico, Violeta i UniCredit bank.

Za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru proglašena je kompanija ASA osiguranje, koja svoju poziciju na tržištu rada gradi kao kompanija poželjna mladim i obrazovanim ljudima, ali i onima koji imaju višegodišnje radno iskustvo.

U FMCG sektoru ovo priznanje dobio je Philip Morris BH. U maloprodajnom sektoru najpoželjniji poslodavac je JYSK, a u sektoru nafte i plina HoldINA. U sektoru Fashion&Retail priznanje je dobila Alma-Ras, u distributivnom sektoru Nelt d.o.o. , u ICT sektoru Atlantbh, a u javnom sektoru BH Telecom.

Najpoželjnijim poslodavcem u sektoru medija u BiH ponovo je proglašena N1 televizija.

Kako je rečeno na svečanosti, da bi se neka kompanija našla u kategoriji za najpoželjnijeg poslodavca važno je da menadžeri svoju firmu pozicioniraju kao idealno radno mjesto gdje svaki kanidat želi da radi i napreduje. To je način na koji će poslodavac privući potencijalne zaposlenike sa izraženim kvalifikacijima, odgovornošću i spremnošću za rad, što je najvažniji preduslov za napredak kompanije.
Facebook Twitter Print