Menadžment
Optužena Slavica Injac na čelu Agencije za bankarstvo do imenovanja nasljednika
18.5.2017 05:39 | Indikator.ba
Sud Bosne i Hercegovine je ukinuo sva ograničenja direktorki Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavici Injac, i ona će obavljati funkciju direktora do imenovanja novog direktora, saopšteno je iz Agencije za bankarstvo RS.

- S obzirom da je postojeći direktor u obavezi obavljati funkciju sve do imenovanja novog direktora i da je procedura imenovanja sedmična, podnošenje ostavke ne bi imalo smisla iako je to bila njena prvobitna namjera, navodi se u saopštenju Agencije.

Injac se nada da će novi direktor biti uskoro imenovan jer je za uspješan rad Agencije za bankarstvo Republike Srpske potrebna i opšta podrška, a pred ovom institucijom nalazi se niz izazova i aktivnosti na provođenju novog Zakona o bankama Republike Srpske i na pripremi za evropske integracije.

- Što se tiče sudskog procesa koji je u toku, sve što treba biće rečeno pred Sudom BiH zbog čega će se Injac suzdržati od davanja bilo kakvih izjava. Injac se pred Sudom BiH izjasnila da nije kriva i potpuno je uvjerena da će pred Sudom to i dokazati, ističe se u saopštenju.

Podsjećamo, 2. februara ove godine Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu u predmetu "Bobar banka".Optužnica obuhvata 16 osoba koje se terete za finansijski kriminal i zloupotrebe, koje su građanima, preduzećima i pravnim subjektima nanele štetu od oko 122,5 miliona KM.

Komentirajući odluku Suda, Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić istakao je da potez Agencije za bankarstvo RS pokazuje da je u BiH na sceni raspad pravosudnog sistema.
- Predlažem im da joj, ukoliko se protiv Injac donese osuđujuća presuda, omoguće da iz zatvora rukovodi Agencijom, pod uslovom da ne počini isto krivično djelo, istakao je Mektić.
Facebook Twitter Print