Kompanije i tržišta
Otvorene benzinske pumpe čija je gradnja trajala 450 dana!
18.5.2017 14:03 | Indikator.ba
Na odmorištu Lepenica autoputa A1 u blizini Sarajeva, Holdina Sarajevo, članica INA Grupe, danas je otvorila dvije nove INA benzinske stanice čija izgradnja je trajala 450 dana.
Dvije benzinske stanice predstavljaju realizaciju projekta vrijednog 4 miliona KM i nastavak su saradnje sa JP Autoceste FBiH, a njihovim otvaranjem zaposleno je 30 ljudi.
Obraćajući se prisutnima, direktor Holdine Ante Aralica je posebno istaknuo sporost vlasti u stvaranju uvjeta za investitore zbog čega je gradnja benzinskih stanica trajala oko godinu i pol.
- Sve razine vlasti u ovoj zemlji kunu se u strane investicije, ali u stvarnosti investitori ne dobijaju očekivanu podršku, istakao je Aralica.

U Ini su se fokusirali na investiranje u vrhunske objekte sa ciljem – ponuditi kupcima najbolje u svim aspektima.
- Smatramo da podizanjem nivoa usluge i ponude proizvoda pokazujemo poštovanje prema našim kupcima koji su fokus našeg poslovanja, istakao je Aralica koji vjeruje da će ponuda sadržaja u Fresh Corneru biti atraktivna za kupce kojih se na ovom dijelu nedovršene autoceste još ne očekuje u većem broju zbog slabije frekvencije saobraćaja.

Otvaranjem dvije benzinske stanice INA je zaokružila projekt od 4 objekta na Koridoru 5c, nakon što su dvije stanice prethodno otvorene na odmorištu Kravice. Ovim se ukupan broj benzinskih stanica pod okriljem Ine i Energopetrola popeo na 104.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić u kratkom obraćanju priznao je da vlast ne pruža zadovoljavajući ambijent za investicije, ali je i naglasio da se radi na tome da se uvjeti poboljšaju.

Na svečanosti su predstavnici Holdine uručili donacije od po 2.000 KM JU Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, kao vid podrške njihovom radu i doprinosu zajednici.

Cijene goriva u turističkoj sezoni

Odgovarajući na upit o predstojećoj turističkoj sezoni, direktor Aralica kazao je da ne očekuje veće oscilacije cijena goriva, izuzev ako dođe do nekog nepredviđenog udara.
- Mi od 1. januara do 31. decembra održavamo isti nivo cijena. Bitno nam je da litar goriva ne pređe cijenu od 2 KM, istakao je Aralica odgovarajući na pitanje novinara portala Indikator.ba.
Facebook Twitter Print