Kompanije i tržišta
Ramljak: Stabilizuje se poslovanje Agrokora u regionu
18.5.2017 16:25 | Indikator.ba
Povjerenik za "Agrokor" Ante Ramljak istakao je u srijedu na sastanku sa srpskim ministrima da se ide u pravcu normalizacije poslovanja "Agrokorovih" firmi u cijelom regionu.
On je istakao i da dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovnu isplatu za isporučenu robu, saopšteno je poslije sastanka.
Ramljak ih je upoznao sa planovima i dinamikom restrukturiranja tog koncerna sa posebnim osvrtom na kompanije iz ovog sistema koje posluju u Srbiji.
Dodao je i da su proizvodne kompanije u Srbiji, "Dijamant" i "Frikom" u potpunosti spremne za predstojeću žetvu.
On je razgovarao sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislavom Nedimovićem i predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.
Sagovornici su razgovarali o temama vezanim za poslovanje koncerna Agrokor u Srbiji, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.
Ljajić i Nedimović obavijestili su Ramljaka o aktivnostima Vlade Srbije s ciljem održavanja stabilnosti poslovanja "Agrokorovih" kompanija u Srbiji, očuvanja radnih mjesta i zaštite interesa dobavljača.
Dogovoren je i nastavak međusobne koordinacije sa ciljem praćenja situacije vezane za poslovanje koncerna "Agrokor" i njegovih dijelova koji posluju u Srbiji, navodi se u saopštenju.
U sastavu "Agrokora", čije je sjedište u Zagrebu, posluje više od 60 firmi u regionu koje zapošljavaju oko 60.000 ljudi.
Agrokor je u Srbiji vlasnik Merkatora S, Dijamanta, Frikoma, MG Mivele, Kikindskog mlina i Nove sloge.
Merkator S, u okviru koga su trgovine Idea i Roda, u Srbiji ima 660 dobavljača, među kojima je 490 malih.
Ta kompanija zapošljava 9.000 radnika, od ukupno 11.200 koliko ih ima u firmama Agrokor koncerna u Srbiji.
Facebook Twitter Print