Politika i društvo
Večernjakov pečat: Osoba godine privrednik Marko Pipunić
19.5.2017 05:31 | Indikator.ba
Osoba godine u Bosni i Hercegovini u tradicionalnom izboru „Večernjakov pečat“ je biznismen Marko Pipunić.
Nagradu mu je na manifestaciji u mostarskoj „Kosači“ uručio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Ovaj rođeni Modričanin je nakon odlaska u izbjeglištvo u Slavoniji pokrenuo biznis, a danas je vlasnik gotovo cijelog bivšeg Industrijsko poljoprivrednog kombinata Osijek, PPK Valpovo, PPK Orahovica, sedam velikih silosa i mlinova, osječke šećerane, te Tvornice ulja Čepin.

Najveći je proizvođač svinja u Hrvatskoj, a u njegovim pogonima se godišnje proizvede 70 miliona jaja. Kako je navedeno u obrazloženju nagrade, Pipunić nikada nije zaboravio Posavinu, zapošljava svoje sunarodnjake i nesebično im pomaže. Pipunić je član udruženja „Prsten“, koju čine poduzetnici iz Bosanske Posavine. Bio je predsjednik tog udruženja od 2010. do 2012., a sada je među njenim vodećim ljudima.

"Kad pogledam sve dobitnike prije mene stvarno ne znam čime sam ovu nagradu zaslužio. Zaista ne znam šta u ovom trenutku reći. Kao dječak sam često želo praviti svijet boljim. Školujući sam otišao u Slavoniju, okolnosti su bile takve da sam se morao vratiti tamo gdje sam se školovao. Ostao sam u Hrvatskoj ali iz mene nije otišla Bosna i Hercegovina. Ovo daje čast i važnost. Važnost ću pokušati vratiti kroz pomoć ljudima i stavrajući bolje uvjete za život. Mogu obećati da će te imati svog Bosanca uz sebe i to je način na koji ja mogu zahvaliti za nagradu", izjavio je Pipšunić po primitku nagrade za Osobu godine u Mostaru.
Facebook Twitter Print