Kompanije i tržišta
Triglav Osiguranje Sarajevo bilježi rast poslovanja i u 2017.
19.5.2017 14:01 | Indikator.ba
Grupa Triglav je u prva tri mjeseca ove godine ostvarila neto dobit od 22,3 miliona eura. Fakturisana konsolidovana bruto premija osiguranja i saosiguranja iznosila je 281 milion eura, što je 8 % više nego u istom periodu prošle godine.
Rast premije je ostvaren na svih sedam osiguravajućih tržišta Grupe i na svim poslovnim segmentima osiguravajuće djelatnosti Grupe, kao i na području životnih osiguranja i to za čak 10 %. Kombinovani količnik je povoljan i niži od svoje ciljne dugoročne strateške prosječne vrijednosti.

Triglav Osiguranje Sarajevo, koje je dio Grupe Triglav, u prvom kvartalu 2017. godine zabilježilo je rast bruto fakturisane premije za 10,7% u odnosu na isti period prošle godine. Društvo je zadržalo 5. mjesto na tržištu Federacije BiH i uspješno je poslovalo iz osnovne djelatnosti osiguranja, što pokazuje i poboljšan kombinovani količnik.

- Poslovanjem u prvom tromjesečju smo zadovoljni. Grupa je u poređenju s istim periodom prošle godine povećala svoj portfolio, privukla nove klijente, proširila obim osiguranja kod postojećih klijenata i ostvarila dobre poslovne rezultate. Uzimajući u obzir predviđene prilike poslovanja do kraja godine, ocjenjujemo da će ovogodišnja dobit Grupe Triglav prije oporezivanja biti ostvarena u planiranom rasponu između 70 i 80 miliona eura", istakao je povodom objave finansijskih rezultata predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.
Facebook Twitter Print