Menadžment
Nova prestrojavanja u CBBiH: Milica Lakić ponovo viceguverner
1.8.2017 16:36 | Indikator.ba
Upravno vijeće Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) odobrilo je 31.07.2017. godine ponovno imenovanje dr. Milice Lakić za viceguvernera CBBiH, na mandatni period od četiri godine, po isteku mandata viceguvernera dr. Radomira Božića.

Upravno vijeće CBBiH je također odobrilo imenovanje zamjenika glavnog revizora CBBiH Stojanke Šarović.

Milica Lakić na poziciju viceguvernerke CBBiH dolazi s mjesta direktorice Glavne banke Republike Srpske Centralne banke Bosne i Hercegovine, a biće zadužena za Sektor za monetarne operacije, upravljanje deviznim rezervama i gotovinom.
Dr Milica Lakić će preuzeti dužnost 11.08.2017. godine.

Milica Lakić razriješena je nedavno dužnosti viceguvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine, jer je njen prethodnik Radomir Božić, odlukom Suda BiH, vraćen na ovu poziciju 16. juna. Upravni odbor Centralne banke BiH polovinom februara prošle godine ga je, na inicijativu dva člana, razriješio dužnosti navodeći da je svojim radom nanio štetu toj instituciji.

Sud je, međutim, usvojio Božićevu žalbu i vratio ga na mjesto viceguvernera na koje je imenovan 2013. godine. Prethodno je, prema medijskim navodima, bio vraćen na rad u Centralnu banku BiH do okončanja postupka, ali ne na poziciju viceguvernera.

Sada mu je mandat istekao i na njegovo mjesto je ponovo imenovana Milica Lakić, koja je u međuvremenu bila vraćena na poziciju direktora Glavne banke Republike Srpske.
Facebook Twitter Print