Menadžment
Bivši direktor Skijališta Srbije na čelu OC Jahorina
1.8.2017 19:26 | Indikator.ba
Nadzorni odbor Olimpijskog centra Jahorina danas je imenovao za v.d. direktora Dejana Ljevnaića, donedavnog prvog čovjeka Skijališta Srbije. Ljevnaić je na mjestu generalnog direktora OC Jahorina naslijedio Gorana Brčkalovića.

Ljevnaić je prije godinu dana smijenjen sa mjesta direktora Skijališta Srbije.
U prvoj izjavi za medije kazao je kako će narednih dana, u saradnji sa Nadzornim odborom, pokrenuti poslove oko vještačkog osnježavanja planine, te će poraditi na promociji Jahorine.

JP Skijališta Srbije i Olimpijski centar Jahorina odranije imaju potpisani ugovor o poslovnoj saradnji. Prošle godine se spekuliralo u medijima o tome da su Skijališta Srbije spremna da kupe OC Jahorina, a i u Vladi RS su bili zainteresovani za njihovo ulaganje u olimpijsku ljepoticu.

Između ostalog, pominjalo se da bi Skijališta Srbije finansijski pomogla, najverovatnije dokapitalizacijom, završetak investicionog ciklusa na Jahorini, kako bi Olimpijski centar mogao da nastavi sa radom.
Nakon što ovi planovi nisu realizirani, iz Vlade RS se prije dva mjeseca najavljivali prodaju imovine i objekata OC Jahorina čija je vrijednost 20 do 30 miliona KM. Dobijena sredstva, kako su tvrdili, bila bi uložena u vještačko osnježavanje Jahorine.
Facebook Twitter Print