Kompanije i tržišta
Kiparski Titon Holdings želi preuzeti trebinjsku Travuniju
11.8.2017 12:49 | Indikator.ba
TITON HOLDINGS LIMITED sa Kipra objavio je tender ponudu za preuzimanje društva Travunija a.d. Trebinje.

TITON ne posjeduje akcije u Travuniji, a obavezao se da će za svaku akciju u ponudi platiti 0,251 KM, što je viša cijenu od prosječne ponderisane cijene akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci.

TITON namjerava, ukoliko za to budu ispunjeni uslovi, poboljšati organizaciono i funkcionalno obavljanje djelatnosti Travunije. Poslovanje društva će unaprijediti tako što će društvo u ovoj i u narednoj poslovnoj godini rekostruisati poslovne objekte, koji se nalaze u vlasništvu Travunije, čime će se stvoriti uslovi za povećanje prihoda po osnovu izdavanja poslovnih prostora u zakup na duži rok, i pod povoljnijim uslovima.

Društvo namjerava da većinu poslovnih objekata, nakon završene rekonstrukcije i adaptacije izda u zakup poznatim i brendiranim trgovačkim firmama, koje posluju po utvrđenim standardima.

TITON je u tender ponudi naveo da nema namjeru mijenjati sjedište Društva a broj zaposlenih će se uvećavati zavisno od obima posla.

Travunija je za šest mjeseci 2017. godine ostvarila neto dobit 74 hiljade KM, a zapošljavala je 13 radnika.
U 2016. godini društvo je poslovalo sa dobiti poslije poreza od 146 hiljada KM, a od zakupnina je prihodovalo 421,8 hiljada KM.
Nekretnine, postrojenja i oprema imali su vrijednost u 2016. godini od 2,1 milion KM.
Facebook Twitter Print