Ekonomija
Digitalni poslovni centar u Sarajevu
18.8.2017 12:39 | Indikator.ba
Sarajevo se pridružilo svjetskim metropolama sa konceptom nazvanim Digital Business Space, koji pruža poslovnim ljudima ekskluzivni poslovni prostor lociran u strogom centru grada.

Prostor je u potpunosti opremljen tehnologijama potrebnim za povezivanje sa digitalnim poslovnim svijetom, pružajući potpunu fleksibilnost i dinamično okruženje.

DBS nudi relaksirajući business lounge, virtualni ured, sobe za sastanke,
iznajmljivanje radnog prostora i više toga. Sve sa svim neophodnim modernim sadržajima, spremnim za podršku poslovnim ljudima, poduzetnicima i etabliranim firmama.
Ostali dijelovi DBS-a su digitalni showcase i centar za unapredjene znanja. Digitalni showcase ce predstavljati najnovije tehnologije, pružajući znanje i inspiraciju kako koristiti današnje digitalne alate. Centar za unapređenje znanja će pruzati poslovnu obuku za mala i srednja preduzeća prema švedskom modelu.
- Kako bismo omogućili i osnažili preduzeća, ovaj trening centar će nuditi seminare, obuke jedan na jedan, mentorstva i još mnogo toga, navode iz DBS-a.
Takođe, ovo će biti mjesto gdje poslovni ljudi iz inostranstva mogu obavljati poslovne aktivnosti i istovremeno susretati se sa lokalnom zajednicom te razmjenivati znanja kako bio doprinjeli razvoju domaće privrede na inovativan način.

Iza projekta Digital Business Space stoji švedsko-bosanska kompanija SEEBA.
Facebook Twitter Print