Život i umjetnost
Brad Pitt u Hrvatskoj gradi luksuzni resort u blizini Vodica
14.9.2017 12:43 | Indikator.ba
Brad Pitt je uspio ono što malo kome pođe za rukom. Prošle sedmice planetarno popularni glumac posjetio je Hrvatsku bez ikakvog kontakta s medijima, potpuno neopažen.
Incognito Brad došao je u obilazak Zablaća, mjesta u kojem će se graditi luksuzni ”resort”, a on je jedan od glavnih ulagača, piše Harpers Bazaar.
Još se prošle godine pisalo o mogućim ulaganjima hollywoodskih zvijezda u hotele širom Jadranske obale, a najviše je pažnje zasigurno privukao upravo Pitt koji je odlučio svoj novac uložiti u izgradnju turističkog naselja pokraj Šibenika, piše Slobodna Dalmacija.
Šuškalo se i nagađalo, a posjetio je prošle godine Brad i samu lokaciju, ali o projektu se u zadnje vrijeme ulagači nisu oglašavali.
Njegov saradnik u ostvarivanju ovoga cilja, arhitekt Nikola Bašić, poznat po zadarskim Morskim orguljama, potvrdio je rad na projektu. Naselje bi trebalo uključivati luksuzne hotele, terene za golf, restorane i dućane, a radi se doista o velikoj površini.
Procjenjuje se da će ovaj luksuzni ”resort” u izgradnji biti težak više od 1,5 milijardi dolara, a navodno je švicarski investicijski fond TFI Holding već u njega uložio oko 70 miliona dolara, prema pisanju britanskih medija.
Facebook Twitter Print