Menadžment
Vlada FBIH povećala plaće u tri javna preduzeća
20.9.2017 06:19 | Indikator.ba
Vlada FBiH povećala je plaće predsjednicima i članovima nadzornih i upravnih odbora u javnim poduzećima s većinskim vlasništvom Vlade FBiH.

Plate će biti povećane direktorima i predsjednicima nadzornih odbora u poduzećima UNIS Ginex d.d. Goražde i Igman d.d. Konjic.

Vlada FBiH dala je suglasnost na mjesečni iznos naknada za rad predsjednika i članova Nadzornog odbora i članova Uprava za svako pojedinačno društvo u kojem Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije u skladu sa točkom II Liste privrednih društava vrši ovlaštenja po osnovu državnog kapitala iz nadležnosti FBiH.

Stipo Buljan, tajnik Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH ovu odluku je prokomentirao sljedećim riječima:

“Mislim da je uredu ako netko dobro posluje, a ministar i Vlada u startu su mu odredili naknadu toliku i toliku, da se ona pomalo poveća u skladu poslovanju. Također mislim da je dobro da se sukladno poslovanju kada se lošije posluje – smanji.”

Kako su N1 kazali iz Vlade, budući da je naknadnom analizom utvrđeno da je kod pojedinih gospodarskih društava potrebno izvršiti korigiranje iznosa, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije donijelo je Rješenje o izmjenama Rješenja o utvrđivanju visine mjesečnih neto plaća članova uprava i mjesečnih naknada za rad predsjednika i članova nadzornih odbora u privrednim društvima sa većinskim učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, broj:08-14-322/17- 1 od 29.08.2017. godine.
Facebook Twitter Print