Menadžment
Alexander Picker podnio ostavku u Komercijalnoj banci
26.9.2017 07:01 | Indikator.ba
Predsjednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Beograd Alexander Picker podnio je ostavku na tu funkciju, kao i na funkciju predsjednika Nadzornog odbora Komercijalne banke Banjaluka, objavila je Politika.

Ta informacija potvrđena je listu iz više pouzdanih izvora, pa i iz Vlade Srbije, dok se u Komercijalnoj banci još ne izjašnjavaju.

Prema nezvaničnim informacijama, Picker je ostavku podnio je nije imao podršku većinskog vlasnika, odnosno države Srbije, za poslovnu strategiju koju je namjeravao da sprovede. U Komercijalnoj banci država je vlasnik 41,74 odsto kapitala, a Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ima udio od 24,43 odsto.

Picker je u novembru 2015. godine imenovan za predsjednika Izvršnog odbora Komercijalne banke. On je na tu funkciju došao nakon što je prethodni direktor Ivica Smolić podnio ostavku, poslije problema sa finansijskim izvještajem banke, podsjeća Politika.

On je čelo Komercijalne banke doveden da bi je pripremio za privatizaciju, oročenu za kraj ove i početak naredne godine.
Facebook Twitter Print