Ekonomija
Sajam RENEXPO® BiH i ove godine u Sarajevu
5.10.2017 08:15 | Indikator.ba
RENEXPO® je najveći međunarodni sajam i konferencijski program u regionu koji se bavi razvojem održive energije, zaštitom životne sredine, vodom i otpadom.

Događaj se održava po četvrti put u Sarajevu, od 8. do 9. novembra u Hotelu Hills.

Više od 1.500 eksperata iz BiH, regiona i Evrope okupiće se ove godine na sajmu i konferenciji RENEXPO® BiH. Oni će razmjenjivati stavove, znanje i informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rješenjima za održivi razvoj u oblasti energije i okoline.

Ove godine, kao i prethodnih godina, sajam okuplja investitore, stručnjake, predstavnike državnih i lokalnih institucija, poslovne lidere iz oblasti obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine, upravljanja vodama i otpadom. Takođe, na izložbenoj površini sajma koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara, predstaviće se više od 80 regionalnih i međunarodnih lidera u oblasti biogasa, biomase, hidroenergije, energetske efikasnosti, upravljanja otpadom, energije vode i vjetra, zaštite od poplava. Zbog toga RENEXPO® BiH predstavlja događaj koji ne smiju propustiti svi oni koji žele da unaprede svoj posao i da budu u koraku sa budućnosti.
Tokom dvodnevnog događaja, očekuje Vas program koji se sastoji od konferencija, seminara, radionica, panela, okruglih stolova, foruma i B2B sastanaka koji ima za cilj razmjenu znanja i iskustava uz međusobnu saradnju i postizanje zajedničkih ciljeva u budućnosti.
Dugoročna saradnja između Njemačkog Društva za Međunarodnu Saradnju (GiZ) i platforme RENEXPO® nastaviće se i ove godine. Pored programa energetske efikasnosti u građevinarstvu, GIZ će predstaviti i programe podrške obnovljivim izvorima energije u BiH kroz radionice iz oblasti hidroenergije, biomase i izradu programa za investitore.

* Program konferencije
Hidroenergija
- 4. Međunarodna konferencija: Male hidroelektrane i revitalizacija hidroelektrana u BiH
(GiZ, EREF, Elektroprivreda BiH, Elektroprivreda HZHB, Elektroprivreda R. Srpske, HEIS Institut za hidrotehniku Sarajevo
- 2. radionica: Održivi razvoj malih hidroelektrana u BiH (organizator GIZ)
Voda
2. Konferencija: Održivo upravljanje vodom za piće i otpadnom vodom u BiH
(Evropsko udruženje voda, UNDP, TCC Danibius, Asocijacija komunalnih i otpadnih voda FBIH, Asocijacija komunalnih i otpadnih voda R. Srpske)
1. Radionica: Priprema projekata infrastrukture vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda
Energija Vjetra
-Energija Vjetra ui Bih
Energetska Efikasnost
4. Konferencija: Kuća Energetske Efikasnosti - GIZ konferencija
4.Radionica: Strategija renoviranja zgrada (organizator GIZ)
Čvrsti otpad
2. Konferencija: Upravljanje otpadom u BiH - Energija iz otpada
(ISWA - RDN, AHK, FIC - Vijeće stranih investitora BiH, Fabrika Lukavac)
BioEnergija
-4. Internacionalna konferencija: BioEnergija u BiH
*ESCO Panel za finansiranje
*ReEnergy brokerski događaj- Usluga poslovnog spajanja

Prijem na događaj je besplatan, ali registracija je obavezna.
Posetioci mogu da se registruju za događaj na ovom linku: besplatna karta.

Zauzmite svoje izlagačko mjesto uz promotivne cjene.
10% popusta ako se registracija izvrši prije 15. oktobra.

Za više informacija obratite se:
Nikola Aleksić, menadžer prodaje, aleksic@reeco.rs.
REECO doo, + 381-21-210 20 45

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da budete deo budućnosti sa nama kao posetilac, sponzor, izlagač, partner ili učesnik konferencije.
Za dalje informacije posetite našu web stranicu www..renexpo-bih.com.

Kada: 8. - 9. novembar 2017
Gdje: Hotel Hills
Butmirska cesta br.18a
71000 Ilidža, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Vidimo se na RENEXPO® BiH!

O RENEXPO:
Vodeći međunarodni sajam obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i ekološke trgovine sa profesionalnim konferencijama prepoznatljivim u brendu RENEXPO® bit će organizovan četvrti put u BiH. RENEXPO® Zapadni Balkan će predstaviti alternativu proizvodnji toplote i električne energije korišćenjem raspoloživih sredstava za biomasu i biogas, tehničke i ekonomske potencijale hidroenergije i značaj implementacije projekata koji omogućavaju racionalnu potrošnju energije u građevinarstvu, industriji i javnom osvjetljavanju. RENEXPO® je prepoznat kao visokokvalitetna evropska energetska platforma strukturirana kao najvažniji industrijski sastanak u ovoj oblasti.
O REECO:
Organizator sajma RENEXPO®- Obnovljivi Izvori Energije i Energetska Efikasnost je REECO doo iz Srbije, deo internacionalne REECO Grupe sa kancelarijama u Nemačkoj, Poljskoj i Austriji. REECO je odgovoran za region Zapadnog Balkana, uključujući dva događaja godišnje, jedan u Beogradu, a drugi u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Od 1997. godine do danas, više od 50.000 profesionalaca iz preko 70 zemalja svake godine pohađa sajmove i konferencije ove vrste, koje organizuje REECO® Grupa.

Kontakt osoba
Jelena Bunčić
Marketing and PR menadžer
Tel: +381 21 21 01 898
Fax: +381 21 21 01 896 REECO d.o.o.
Petra Drapšina 33, 21 000 Novi Sad, Serbia
Fax +381-(0) 21 - 2101897
 +381 (0) 21 - 210 1898
buncic@reeco.rs
www.reeco.eu
www.renexpo-bih.com
www.renexpo-belgrade.com
Facebook Twitter Print