Kompanije i tržišta
Mostar pobjednik u anketi Eurowingsa: Narednog ljeta direktna linija za Keln
12.10.2017 05:36 | Indikator.ba
Mostar je postao nova destinacija niskotarifne njemačke kompanije Eurowings zahvaljujući glasovima prikupljenim u online anketi.
U napetoj završnici Mostar je pobijedio irski Shannon i talijanski Trapani te će u narednoj ljetnoj sezoni dobiti direktnu avionsku liniju za Keln.
Nakon jednosatnog glasanja u kojem je Mostar konstantno vodio i na kraju osvojio 38 odsto glasova na Facebooku, kompanija Eurowings oglasila se porukom “Hvala na glasanju i vidimo se u Bosni i Hercegovini”.

Eurowings je ranije objavio listu deset evropskih destinacija i pozvao posjetioce svoje stranice da glasanjem odluče koji će grad tokom naredne ljetne sezone ući u red letenja. U konkurenciji s Mostarom našli su se Brač, Trst, Castellon, Podgorica, Shannon, Trapani, Bergen, Belfast i Biarritz.

Mostar se zahvaljujući glasovima vrlo brzo našao u finalnom krugu glasanja, a tijesna borba sve vrijeme je vođena sa Shannonom i Trapanijem. Brojne javne ličnosti pozvale su građane da glasaju za Mostar, a gradonačelnik Ljubo Bešlić prije glasanja je istakao da je dobijanje ovakvih letova od velikog značaja za razvoj Mostara i Hercegovine.
Aerodrom Mostar već godinama pokušava proširiti ponudu letova neke niskotarifne kompanije, a napori su se konačno isplatili, izvijestio je Klix.
Facebook Twitter Print