Kompanije i tržišta
Al Shiddi Group osnovao aviokompaniju u Sarajevu
7.12.2017 07:34 | Indikator.ba
Oglas objavljen na portalu posao.ba, kojim start-up aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu traži zaposlenike, otkrio je kako je u našoj zemlji osnovana nova aviokompanija FlyBosnia iza koje stoji Al Shiddi Group.

Kompaniju su registrovali Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi, vlasnik Al Shiddi Groupa, grupacije koja je u Bosni i Hercegovini investirala u Sarajevo City Center,Hotel Bristol Sarajevo i luksuzni rezidencijalni kompleks sa 180 vila i 288 apartmana Poljine Hills.

Odlukom da osnuje aviokompaniju u BiH Sulaiman Abdullah Al Shiddi očito ne odustaje od namjere da turistički povezuje BiH sa svijetom, a prije svega sa zemljama Golfskog zaljeva.

Ljetos uspostavljeni letovi u partnerstvu sa aviokompanijom Nesma Airlines na liniji Rijad-Sarajevo u početku su naišli na teškoće zbog problema sa vizama saudijskih državljana, kada je iz grupacije poručeno "da se planiraju otkazati i neke buduće investicije".

Start kompanije FlyBosnia u Sarajevu prilika je za zaposlenje mladih ambicioznih ljudi, ali i nekadašnjih zaposlenika BH Airlinesa koji eventualno do sada nisu pronašli angažman.

Od zaposlenika se traži da govore i čitaju tečno engleski i bosanski/hrvatski/ srpski, a prednost je poznavanje još jednog jezika(poželjno arapskog).
Facebook Twitter Print