Kompanije i tržišta
Agrokor negira objave da se zatvaraju Konzumi u BiH
12.1.2018 07:06 | Indikator.ba
Uprava Agrokora zanijekala je navode pojedinih medija u Bosni i Hercegovini koji su se pozvali na European Supermarket Magazine da će ovaj koncern prodati Konzumove trgovine u BiH.
"Konzum BiH se ne povlači s tržišta. Prema posljednjem izvještaju vanredne uprave vidljivo je da je poslovanje Konzuma u BiH stabilizirano. Ova kompanija nastavlja dalje s radom", saopćila je uprava Agrokora, prenosi Klix.

Navela je kako pokazatelji govore o pozitivnim učincima poslovnog repozicioniranja Konzuma u BiH, s naglaskom na još povoljnije cijene i dostupnu kupovinu u susjedstvu u manjim formatima.
European Supermarket Magazine objavio je da prinudna uprava koncerna Agrokor planira prodati Konzumove trgovine na prostoru Bosne i Hercegovine, što je prenio veliki broj medija u BiH.
Ovaj magazin naveo je i da će se kao dio procesa restruktuiranja, čiji je cilj izbjegavanje stečaja, zatvoriti desetine prodavnica u Hrvatskoj u zadnjih šest mjeseci, te prodati Konzumove trgovine u BiH.
Iz uprave Agrokora su potvrdili da je ta kompanija zatvorila manji broj trgovina u Hrvatskoj.
"Kada je riječ o Konzumu u Hrvatskoj, ova kompanija je kao sastavni dio procesa restrukturiranja zatvorila manji broj trgovina, a sve s ciljem osiguranja dugoročno održivog i profitabilnog poslovanja i očuvanja radnih mjesta", naveo je Agrokor.
Facebook Twitter Print