Kompanije i tržišta
AC Food kupio i treći dio Agrokomerca - tvornicu biskvita
13.1.2018 06:57 | Indikator.ba
AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacije, kupila je i posljednju trećinu Agrokomerca u Velikoj Kladuši - tvornicu biskvita u sudskoj prodaji koja je održana u petak.
AC Food je ponudio za tvornicu iznos od 2.406.500 KM i obavezan je da u roku od 30 dana izvrši uplatu sredstava kada će postati konačni vlasnik.

U kupljenom pogonu Agrokomerca se proizvode biskviti, petit keks, kao i drugi konditorski proizvodi.
"Ovim je AC Food zaokružio kupovnu jedne cjeline na lokaciji Polje prehrambene industrije Agrokomerc, u namjeri da se ovaj nekadašnji gigant bosanskohercegovačke industrije hrane ponovno stavi u funkciju razvoja Velike Kladuše, Krajine, ali i cijele prehrambene industrije Bosne i Hercegovine", istakli su iz kompanije.
Inače, imovina Agrokomerca, koja se prodaje u fazama, proteže se na ogromnom kompleksu veličine 270 dunuma u naselju Polje u Velikoj Kladuši i podijeljena je u tri cjeline.
Prvu čine tvornica stočne hrane, pržionica kafe i prodaja voća i povrća, a 28. marta 2017. godine na prodaji u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši za 3,05 miliona KM AC Food je kupio ovu cjelinu. U junu, kompanija je preuzela i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops.
Drugu cjelinu predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, koju je AC Food za 4,4 miliona KM kupio 30. septembra također na sudskoj prodaji.
Treću i posljednju cjelinu imovine Agrokomerca sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za koju je kompanija AC Food ponudila 2,4 miliona KM.
Facebook Twitter Print