Ekonomija
Bh. ljepote na jednom od najvećih turističkih sajmova u Skandinaviji
14.1.2018 08:55 | Indikator.ba
Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen u Norveškoj po prvi put je predstavljena i Bosna i Hercegovina.
Solheimen Konferansehotell iz Norveške pozvao je turističku agenciju Kula-Turist iz Bosne i Hercegovine da zajedno učestvuju na jednom od najvećih sajmova turizma u Skandinaviji te jednom od većih te vrste u svijetu. Vlasnik agencije Kula-Turist Nedžad Boškailo koji živi i radi u Norveškoj ima dugogodišnju poslovnu saradnju sa Solheimen Konferansehotell koju vodi Kari Brochmann Skoklefald.
"Ovo je izuzetno važno i za BiH, jer su Norvežani poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote moraju biti predstavljeni Norvežanima. Mi ćemo s našim norveškim prijateljima pokušati opravdati ukazanu priliku za prezentaciju turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista", istaknuo je ambasador BiH u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević.
Boškailo je osigurao veće količine brošura i kataloga turističkih agencija iz cijele Bosne i Hercegovine, koje će biti prezentovane i podijeljene zainteresovanim posjetiteljima na sajmu turizma.
"Naravno, imamo želju da nas posjete turisti iz cijelog svijeta, jer na ovom sajmu učestvuju skoro sve zemlje koje ulažu u turizam. Na sajmu nisu predstavljene samo ponude Solheimenhotell Konferansehotell i Kule-Turist, već turističke ponude iz cijele BiH", kazao je Boškailo.
Sajam koji se održava u Telenor Areni u Oslu završava se danas, izvijestila je Fena.
Facebook Twitter Print