Život i umjetnost
Pretvorite svoj selfie u 3D sliku
18.1.2018 07:53 | Indikator.ba
Poput rekvizita iz Blade Runnera,javna umjetnička instalacija smještena u atriju kongresnog centra Columbus, Ohio, privukla je široku pažnju.
Mohrova instalacija pod nazivom "As We Are" predstavlja interaktivni ekran koji sadrži gomilu zakrivljenih LED ekrana. Ekrani nude 360 -stepenu sliku svakome ko posjeti muzej i nađe se u, s obje strane zatvorenom, štandu gdje 29 digitalnih kamera snima 3D sliku lica i glave te osobe. Slike su spojene i prikazuju se oko tri minute, pružajući posjetiocima šansu za ultimativni selfie.

Mohr,profesor marketinga i dizajna na Columbus College of Art and Design, rekao je da je namjera instalacije da "preispitate sebe u jedinstvenom kontekstu, razmotrite to predstavljanje u javnom okruženju, i da se ponovo stavite u kontekst ljudi iz različitih kultura i pozadina".

Tokom dana, skulptura gleda u atrij, omogućujući posjetiteljima da hvataju svoje selfije s masivnom glavom, kao neka vrsta meta-selfieja. Zatim se noću rotira prema ulici, sijajući prema prolaznicima.
Facebook Twitter Print