Život i umjetnost
UG "Multi" pokrenulo crowdfunding kampanju: 4.000 dolara za prevod Friedmana na bosanski
22.1.2018 07:31 | Indikator.ba
Udruženje građana "Multi" pokrenulo je crowdfunding kampanju za prevod knjige "Kapitalizam i sloboda" Milton Friedmana na bosanski jezik.
Ova organizacija planira sa 4.000 dolara podrške prevesti i izdati ovo kapitalno djelo, te organizovati npromocije u nekoliko najvećih gradova Bosne i Hercegovine.
Predviđeno je da se knjiga podijelii univerzitetima, bibliotekama, ali također i donosiocima odluka, liderima mišljenja i slično. Pritom će se voditi računa da knjigu dobiju oni koji će od nje imati koristi i koji će dalje moći širiti ideje koje zastupa.
- Svaki dolar će biti potrošen na samu knjigu i na našu misiju širenja ideja slobode u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju Udruženja Multi koje je potpisao njegov direktor Admir Čavalić.
Udruženja Multi je pionirska i najveća libertarijanska organizacija u Bosni i Hercegovini. Osnovana je 2011. godine i do sada je realizovala niz uspješnih projekata usmjernih na promociji ideja slobode u Bosni i Hercegovini, ali i regionu Zapadnog Balkana. Između ostalih, izdvaja se OPEN festival - najveći libertarijanski festival u Evropi.
Organiazcija je do sada izdala nekoliko knjiga - Islam i slobodno tržište (Čavalić/Smajić); Ekonomija slobode (Palmer), Uvod u objektivizam (Vrtarić) i Hayek, osnove (Boudreaux).
Facebook Twitter Print