Menadžment
Promjene u Upravi Sberbank BH: Jasmin Spahić novi predsjednik Uprave
26.1.2018 13:16 | Indikator.ba
Novi predsjednik Uprave Sberbank BH d.d. Sarajevo je Jasmin Spahić. Zamijenit će Edina Karabega, kojeg je vlasnik imenovao novim predsjednikom Uprave Sberbank CZ u Češkoj Republici.
Istovremeno, Enver Lemeš pridružit će se Upravi Sberbank BH kao član zadužen za poslovanje sa pravnim licima, saopćeno je iz Sberbnk BH.
Jasmin Spahić, bankarski je ekspert sa više od 12 godina iskustva. U aprilu 2013. godine pridružio se Sberbank BH kao direktor za maloprodaju, nakon što je prešao iz UniCredit banke gdje je također radio kao direktor maloprodaje. U junu 2014. godine postaje član Uprave Sberbank BH odgovoran za poslovanje sa stanovništvom. Gospodin Spahić, uspješno je transformirao maloprodajne operacije Sberbank BiH, značajno povećavajući broj klijenata, i nudeći konkurentne proizvode, čime značajno doprinosi ukupnoj profitabilnosti Banke.

Enver Lemeš, iskusni je finansijski menadžer koji se pridružio Sberbank BH timu u oktobru 2013. godine kao direktor zadužen za poslovanje sa malim i srednjim preduzećima. Od maja 2014. godine vodi i poslovanje sa korporativnim klijentima. Prije nego je prešao u Sberbanku, gospodin Lemeš je obnašao nekoliko rukovodećih funkcija u maloprodaji i korporativnom poslovanju u UniCredit banci. Tokom protekle tri godine Enver Lemeš je u Sberbank BH izgradio novi SME/Corporate tim koji je postao jedan od najjačih korporativnih prodajnih timova na tržištu.

"Drago mi je što ćemo s Jasminom Spahićem kao predsjednikom Uprave i Enverom Lemešom kao novim članom Uprave moći nastaviti s daljim jačanja tržišne pozicije Sberbank BH, nudeći atraktivne i inovativne proizvode i usluge našim klijentima," izjavio je Gerhard Randa, predsjednik Uprave Sberbank Europe.
Promjene u Upravi podliježu odobrenju Agencije za bankarstvo Federacije BiH, navodi se u saopćenju.
Facebook Twitter Print