Život i umjetnost
Francuski trgovački lanac snizio nutelu za 70 posto - i ljude pretvorio u "životinje"(VIDEO)
28.1.2018 07:54 | Indikator.ba
Francuski trgovački lanac Intermarché (bivši vlasnik Interex centara u BiH koje je preuzeo Bingo) ove nedjelje je smanjio cijenu nutelle za 70 posto, sa 4,50 € na 1,40 € ,što je izazvalo nasilne događaje u prodavnicama, prema izvještajima medija.
Prema novinarskoj organizaciji Le Progrès, tokom prvog dana popusta prodato je više od milion tegli nutelle.
"Oni su kao životinje. Jedna žena je imala raščupanu kosu. Starica je uzela teglu sa njene glave. Druga je imala krvavu ruku", rekao je kupac za The Guardian.
Jedan video kupaca već je zabilježio više od 2,8 miliona pregleda, pošto se međunarodni posmatrači čude gužvi koja prelazi u histeriju, jer se ljudi gužvaju i žure da napune torbe jeftinom nutellom.
Ferrero, proizvođač nutelle, nije se složio s odlukom Intermarchéa da stvori takav haos sa oštrim popustima, saopćivši da njegove posljedice stvaraju konfuziju i užasnutost među potrošačima.
Kao što se ispostavilo, ovo će biti posljednji put da Intermarché ili bilo koji drugi prodavac legalno dozvoli da ponudi popust od 70%. Dana 24. januara, francuski ministar poljoprivrede najavio je novi pravilnik za hranu koji bi pokrio promotivne popuste do 34%.
Facebook Twitter Print