Menadžment
Uprkos trogodišnjim gubicima: Deutshce bank obilato nagrađuje menadžere
3.2.2018 07:52 | Indikator.ba
Uprkos tome što je treću godinu zaredom u gubitku, Deutsche Bank odlučila je da isplati obilate bonuse svojem rukovodstvu, što je naišlo na žetoke kritike javnosti.
Njemački list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung izviejstio je da će banka povećati bonuse sa oko 500 miliona eura u 2016. godini na više od milijardu eura za 2017.

-Obilati bonusi neće biti automatski u Deutsche Banku, pravdao se generalni direktor John Cryan.
"Plaćanje naših zaposlenih zasnivaće se dosljedno na poslovnom uspjehu naše banke", naveo je Cryan u jednom novinskom članku.
Cryan je naglasio da u narednoj godini slična naknada može biti opravdana samo uz odgovarajući poslovni uspjeh.
"Ovogodišnja varijabilna kompenzacija je jednokratna investicija koja će novom rukovodstvu naše korporativne i investicione banke omogućiti osiguranje tržišne pozicije i rast u odabranim poslovnim oblastima", dodao je Cryan
Ko-CEO Marcus Schenck je nedavno branio isplatu bonusa u jednom intervjuu: "Sada moramo da ulažemo u naše ljude i ostanemo konkurentni na međunarodnom nivou - čak i sa platama", kazao je.

Nakon treće godine gubitaka , Deutsche Bank želi ponovo da uđe u pozitivnu zonu 2018. godine.
- Iako će tekuća godina biti"još jedna godina napornog rada, to će biti godina u kojoj želimo ostvariti profit - ne samo prije poreza već, naravno, nakon poreza, rekao je Cryan.
Facebook Twitter Print