Menadžment
Bakir Smailagić na čelu Solane Tuzla
5.2.2018 13:31 | Indikator.ba
Nadzorni odbor kompanije Solana Tuzla imenovao je novu upravu društva sa direktorom Bakirom Smailagićem na čelu. Nova uprava najavljuje jačanje liderske pozicije najvećeg proizvođača soli u regiji, povećanje efikasnosti poslovanja, kao i nove investicije u cilju novih zapošljavanja i proširenja kapaciteta, navodi se u saopštenju kompanije.

- Solana Tuzla je u svojoj 133 godine dugoj povijesti bila i ostala sinonim za kvalitet. Spoj tradicije i kvaliteta promaknuo je Solanu u istinskog lidera kada je u pitanju proizvodnja i prodaja soli kako na domaćem tržištu, tako i u regionu. Zadatak nove Uprave je svakako zadržati kvalitet, povećati efikasnost poslovanja i razvijati nove proizvode na bazi soli. Dugoročno ćemo planirati investicije kojima ćemo povećati proizvodne kapacitete Solane. Sve ovo Solani će omogućiti dugoračan prosperitet, očuvanje vodeće pozicije na tržištu i mogućnost upošljavanja novih radnika. Moram istaći da su naša najveća vrijednost zaposlenici, te ogromno znanje i iskustvo koje u Solani generiramo od 1885. godine. Također, naše poslovanje ćemo razvijati kroz samostalni razvoj kompanije i transparentan odnos s poslovnim partnerima i lokalnom zajednicom - izjavio je Bakir Smailagić, novoimenovani direktor kompanije Solana Tuzla.

Bakir Smailagić rođen je 1972. godine u Tuzli. Iza sebe ima veliko iskustvo u obavljanju rukovodećih dužnosti u kompanijama kao što su Mlin i pekara Ljubače, sarajevskim firmama Klas, Konzum i Velpro, te u CPA Tojšići.

Diplomirani je ekonomista, a dodatna znanja i vještine sticao je u okviru programa edukacije Unilever company u Sarajevu. Na mjesto direktora kompanije Solana Tuzla imenovan je 18. decembra 2017. godine.
Facebook Twitter Print