Kompanije i tržišta
Kostić zainteresovan za dijelove Agrokora
13.2.2018 16:31 | Indikator.ba
Srpski biznismen Miodrag Kostić javno je iskazao interesovanje za kupovinu dijelova hrvatskog koncerna Agrokor.
On je naveo da u njegovoj kompaniji prate dešavanja oko Agrokora i predstojeću nagodbu povjerilaca te kompanije.
- Agrokor je velika kompanija, s velikim aktivama, koje svakako neće ostati u sastavu jedne kompanije - rekao je Kostić za hrvatsku televiziju RTL.
- Sigurno će doći do prodaje nekih dijelova tog koncerna, a u dijelu koji se odnosi na poljoprivredu i preradu poljoprivrednih proizvoda bićemo, kao veliki investitor u tom sektoru, svakako zainteresovani - rekao je Kostić.

Kostićevo poslovno carstvo obuhvata poljoprivredu, trgovinu i turizam, s prihodima većim od milijardu eura, a u Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga.
Kostić je najavio i da će još ulagati u hrvatski turizam i dodao da smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.
- Za vrijeme letnjih raspusta 800 hiljada Srba putuje u Grčku. Ja sam siguran, da su nam politički odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. Za nas, kao velikog investitora u turizam, logično je da uložimo u Hrvatsku - rekao je Kostić.
Facebook Twitter Print