Menadžment
Četiri kandidata za Ramljakovog nasljednika
21.2.2018 16:12 | Indikator.ba
Nakon ostavke Ante Ramljaka, u toku je potraga za novim vanrednim Vladinim povjerenikom.
Uz bivšeg šefa Podravke Zvonimira Mršića, neslužbeno se kao mogući kandidati spominju Fabris Peruško iz Uprave Tiska, Vladimir Bošnjak, član vanredne uprave zadužen za finansije. Naknadno se pojavilo i ime Željka Perića, osnivača i izvršnog partnera konsultantske tvrtke Caper.
Iz Vlade još uvijek nema službenih informacija o posljednjim događajima.
U vezi s ostavkom Ramljaka izjavu je dala i članica Privremenog povjerilačkog vijeća Marica Vidaković.
- Smatram da je u ovom trenutku proces u vrlo osjetljivoj fazi. Mislim da to neće proći tako jednostavno i da će proces doživjeti određene paralize tj. zastoje u pregovorima i u onome što je trebalo uslijediti ovih dana, a to je privođenje kraju nagodbe. Reakcija povjerilaca ovisit će o odluci Vlade jer ipak se radi o našim potraživanjima pa će se nešto, valjda, i nas pitati. U svakom slučaju, proces je u vrlo osjetljivoj fazi - rekla je Vidaković.
Ante Ramljak u srijedu ujutro objavio je da je razlog podnošenja ostavke kako ne bi lično postao prepreka postizanju nagodbe.
- Zajedno sa saradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada povjerioci mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu vanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto vanrednog povjerenika dajem kako ne bih ličmo postao prepreka postizanju nagodbe.
Povjerenicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak vanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci", kazao je Ramljak, prenose hrvatski mediji.
Facebook Twitter Print