Život i umjetnost
Bolje kamere i novi način snimanja osnovne značajke novih Galaxy telefona
26.2.2018 07:39 | Indikator.ba
Samsung Electronics je na konferenciji za štampu uoči Mobile World Congressa u Barceloni predstavio svoje najnovije vodeće pametne telefone, Galaxy S9 i S9 +.

Korejski tehnološki div izgubio je godinu dana od izdanja novog hardvera na izložbi 2017. godine, i dalje se suočavajući sa posljedicama fijaska sa telefonima Note 7 koji eksplodiraju širom svijeta.

U Samsungu su naveli da su modeli Galaxy S9 i S9+ pametni telefoni koji "maštovito reinterpretiraju način na koji komuniciramo, dijelimo i doživljavamo svijet".
- Način na koji koristimo naše pametne telefone promijenio se, jer su komunikacija i samoizražavanje evoluirali, izjavio je predsjednik i šef sektora za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics DJ Koh.
Dodao je da, ne samo da Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da snime izvrsne fotografije i video zapise na bilo kojem mjestu, nego je riječ o pametnim telefonima koji su dizajnirani tako da im pomogne da se povežu s drugima i da se izraze na jedinstven i osoben način.

Novi Galaxy telefoni izgrađeni su na dizajnu koji je dobro primljen na telefonima S8 i S8 + koji su lansirani u martu prošle godine.
Novina kod oba modela su bolje kamere. Oba novog modela imaju 12-megapikselnu kameru okrenutu straga. S9 + ima dvije, a mogu se koristiti za optičko zumiranje i snimanje super oštrih portretnih fotografija. Kamere na oba telefona su projektirane da rade bolje u uvjetima slabog osvjetljenja od svojih prethodnika.
Novost je i novi način rada kamera. Oba mobitela imaju ono što Samsung zove "super spori" način. Za razliku od funkcije usporenog pokretanja koja se nalazi u mnogim modernim pametnim telefonima, koji obično mogu snimiti do 120 frameova u sekundi, S9 može snimiti 960 sličica u sekundi, što znači da se postupci koji se događaju u trenu oka mogu pretvoriti u epski usporene snimke.
Facebook Twitter Print