Menadžment
Fabris Peruško povjerenik za Agrokor, Irena Weber zamjenica
27.2.2018 16:31 | Indikator.ba
Hrvatska vlada je za novog vanrednog povjerenika u koncernu Agrokor predložila člana Uprave Tiska Fabrisa Peruška, a za zamjenika Irenu Weber, savjetnicu dosadašnjeg vanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

Vladin prijedlog mora odobriti i zagrebački trgovački sud.
Peruška je u Upravu Tiska u maju prošle godine postavila vanredna uprava Agrokora koju je vodio Ramljak. Peruško je također radio u konsultantskoj kući McKinsey. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Ljubljani a magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Hrvatski premijer Andrej Plenković istaknuo je na današnjoj sjednici vlade da je Peruško završio i poslovne studije MBA na Babson Collegeu u Bostonu.
Plenković je nakon razgovora i konsultacija dobio dojam da je Peruško spreman da preuzme poslove vanrednog povjerenika i u skladu sa zakonom o vanrednoj upravi sklopiti nagodbu i restrukturiranje Agrokora kako bi se osiguralo normalno poslovanje koncerna. Budući da su Peruško i Weber već radili u okviru sistema Agrokor, moći će se brzo upoznati s psotupkom koji je tekao do sada, rekao je Plenković.
On je dodao da je ekonomistica Weber Ramljakova savjetnica od aprila prošle godine i bila je odgovorna za imovinu Agrokora i tvrtke koje nisu bile značajne za osnovnu djelatnost koncerna. U svojoj karijeri bila je i pomoćnica predsjednika Uprave bivše investicijske tvrtke CAIB, kada je predsjednik njene Uprave bio Ramljak, izvijestili su hrvatski mediji.
Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras smatra kako je situacija u Agrokoru gora nego što je bila, a za novog povjerenika za Agrokor smatra da je riječ o "Ramljaku poslije Ramljaka", na čije je imenovanje ponovno presudnu ulogu imala potpredsjednica Vlade i ministrica privrede Martina Dalić.
Facebook Twitter Print