Politika i društvo
Zagrebački sud poništio odluku o zamrzavanju Todorićeve imovine
8.3.2018 07:38 | Indikator.ba
Zagrebački sud potvrdio je žalbu dugogodišnjeg predsjednika Agrokora Ivice Todorića i ostalih 14 osumnjičenika u aferi Agrokor u pogledu protivljenja privremenom zamrzavanju imovine.

Istražni sudac morat će ponovno odlučiti o zahtjevu vanredne uprave koncerna za privremeno zamrzavanje imovine osumnjičenih.
Vanredna uprava koncerna, na čelu s bivšim vanrednim povjerenikom Antom Ramljakom, prošle godine je zatražila zamrzavanje imovine 15 optuženih u aferi Agrokor kako bi se osigurala naplata štete koja je nastala tokom Todorićeveg vođenja koncerna. Osumnjičeni se terete za finansijske malverzacije kojima je Agrokor grupa oštećena za najmanje 1,6 milijardi kuna (213 miliona eura), izvijestio je Dnevnik.

Istražni sudac je krajem decembra prošle godine osumnjičenima blokirao račune u bankama i zamrznuo njihove dionice i obveznice, te zabranio prodaju ili opterećenje njihovih nekretnina u Hrvatskoj. Prije toga, u novembru prošle godine, blokirana je imovina Ivice Todorića koji u Londonu čeka odluku britanskog suda o izručenju Hrvatskoj.

Senat Županijskog suda u Zagrebu u utorak je objavio da je odluka o zamrzavanju imovine osumnjičenika dovela do bitne povrede kaznenog postupka i da se predmet vraća istražnom sucu na ponovno razmatranje. Između ostalog, objasnili su da je samo Ivica Todorić osumnjičen za pridobijanje pravne koristi, ali ne i ostali osumnjičeni.
Facebook Twitter Print