Kompanije i tržišta
Wizz Air započinje najveći proces širenja poslovanja
13.3.2018 12:12 | Indikator.ba
Wizz Air, jedna od aviokompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas započinje najveći proces širenja poslovanja u svojoj historiji.
U narednih 17 sedmica, ukupno 21 avion bit će raspoređen po evropskim aerodromima, što će omogućiti 700 dodatnih polazaka sedmično i 70 novih linija.
Do sredine jula bit će uvedene četiri potpuno nove destinacije – Atina, Talin, Harkov i Beč, a počet će sa radom i nova zapadnoevropska poslovnica u glavnom gradu Austrije. Širenje poslovanja kompanije Wizz Air u 2018. godini predstavlja investiciju vrijednu više od 2 milijarde dolara u 11 poslovnica u Velikoj Britaniji, Austriji, Poljskoj, Ukrajini, Mađarskoj, Rumuniji i Gruziji. U našoj zemlji će od 27. aprila početi da saobraća direktna linija Tuzla-Beč.

Proces proširenja Wizz Air počinje ove nedjelje u Budimpešti uvođenjem još jednog novog aviona tipa Airbus A320, jedanaestog po redu u glavnom gradu Mađarske, što se poklapa sa pokretanjem nove linije do grada Stavanger u Norveškoj.

Od marta do jula 2018. godine, timu kompanije Wizz Air pridružit će se 700 profesionalaca više od 15 nacionalnosti koji će doprinijeti rastućem uspjehu kompanije.
Facebook Twitter Print