Ekonomija
U PDF publikaciji Indikator.ba Plus br. 30 možete čitati...
2.4.2018 06:31 | Indikator.ba
Koliko je BiH spremna sa projektima javnih investicija i hoće li biti dostignut nivo ulaganja neophodan da se ostvari planirani ekonomski rast.
O ovoj temi, o kojoj je bilo riječi na prošlosedmičnom okruglom stolu Centra za politike i upravljanje izvještavamo u 30. broju publikacije Indikator.ba Plus.
Gdje su najveće prepreke u realizaciji invsticija, otkriva stariji bankar EBRD-a Josip Polić, a šta priprema Ministarstvo komunikacija i transporta obznanio je sekretar Ministarstva Igor Pejić.
U sklopu ove teme možete pročitati i različita mišljenja o tome da li je autoput kroz BiH isplativ.
U publikaciji se bavimo odličnim rezultatima sektora peradarstva koji je na dobrom putu da premaši izvoz iz 2012. godine.
Dok nam prijeti još jedna "crna lista" bavimo se i temom hoće li vlast u BiH konačno zagaziti u "nedodirljivo polje" javnih kompanija.
Donosimo kraću analizu robne razmjene Republike Srpske u prva dva mjeseca i zaključujemo da je suficit ostvaren u januaru ipak bio "sezonskog karaktera".

Bavimo se i nikad nižim bankarskim kamatnim stopama na kredite s posebnim osvrtom na stambene kredite i uticaj koji će intervencija Vlade FBiH sa kreditima na mlade putem Union banke imati na tržište.

Kao i obično, donosimo najznačajnije poslove na bh. berzama protekle sedmice.
Facebook Twitter Print