Život i umjetnost
Aluminij pokrenuo novu liniju vina Glinik
12.4.2018 13:39 | Indikator.ba
Grožđana je bobica, zrijući pod zrakama hercegovačkog sunca, brižno čuvala rajski nektar koji vrhunskom vinskom kapljicom postaje u Aluminijevom vinskom podrumu. Dozrijevajući u pomno biranoj hrastovoj buradi, u bijeloj, crvenoj ili u ružičastoj boji, vrhunsko Aluminijevo vino, skladom svojih arome i teksture, ugodom u stanju preplaviti i najzahtjevnije znalačko nepce.

Naslanjajući se na višestoljetnu vinarsku tradiciju hercegovačkog podneblja, Aluminij je 2001. otvorio svoj vinski podrum, uz nasade od čak 65.000 trsa vinove loze s mostarskog i broćanskog vinogorja. Čokoti, brižno održavani kroz sezone rezidbe, pljevidbe, okopavanja, prehrane i same berbe, daruju zdrav rod koji ima kapacitet da iznjedri više hiljada litara vina i likera, izuzetne kakvoće.

Pohranivši svoje uspješne prethodne vinske linije na izložbene police, mostarska tvornica 2017. godine odlučila se za istinski iskorak, pokrenuvši novu liniju svojih alkoholnih proizvoda od grožđa i drugog voća iz svojih voćnjaka, pod gotovo mističnim imenom Glinik, vješto izvedenim u drevnom staroslavenskom pismu glagoljici.

Nadahnuće je crpljeno iz starohrvatskog naziva za hemijski element aluminij. Logotip brenda čini samo ime brenda, ispisano na glagoljici, a kako je riječ o premium proizvodima, rađenim u skladu s najvišim mjerilima struke, uz bogatstvo iskustva i predanost izvrsnosti, dizajn pakiranja elegantan je i profinjen, s pažljivo odabranim bojama, prikladnim upravo za ovakve proizvode.
Facebook Twitter Print