Politika i društvo
Hoće li biti smijenjena kompletna uprava Elektroprivrede RS?
16.4.2018 06:13 | Indikator.ba
Na medijske navode da će narednih dana biti smijenjena kompletna Uprava Elektroprivrede Republike Srpske, reagovao je ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić kazavši kako Elektroprivreda RS treba proći proces transformacije kako bi bila još efikasnija.

Mediji u RS-u prenijeli su kako će narednih dana biti smijenjena uprava Elektroprivrede RS zbog čega su krajem prošle sedmice u Trebinju, gradu u kojem je sjedište Elektroprivrede RS, boravili Marko Pavić, lider DNS-a, te Milorad Dodik, prvi čovjek SNSD-a. Smjene su navodno trebalo da budu završene prije vaskršnjih praznika, ali je sve zbog protivljenja Petra Đokića, šefa socijalista, odgođeno za naredne dane.
Oglasivši se na RTRS-u, Đokić je kazao da Elektroprivreda Republike Srpske u prvoj polovini iduće godine mora da prođe proces ozbiljne transformacije napominjući da je za ovu kompaniju veliko ograničenje to što RS održava niske cijene električne energije, kao i veliki broj zaposlenih.

-Finansijski rezultat koji imaju zavisna preduzeća je različit. Ima onih koja imaju gubitke u svom poslovanju, ali i onih koja bilježe pozitivan rezultat. Uprava matičnog preduzeća se potrudila i oni imaju pozitivan finansijski rezultat i ja smatram da ne treba govoriti o tome da će se smjenama nešto bitno promijeniti, kazao je Đokić za RTRS.

Prema medijskim tvrdnjama u narednim danima biće smijenjeni Željko Kovačević, generalni direktor ERS-a, Branislava Milekić, zamjenik generalnog direktora, Maksim Skoko, izvršni direktor za tehničke poslove, Petar Ivanković, v.d. izvršni direktor za razvoj i investicije, Nenad Radović , v.d. izvršni direktor za organizaciono-pravne poslove, te Blagoje Šupić, v.d. izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove.
Facebook Twitter Print