Kompanije i tržišta
Iza Raiffeisen banke uspješna godina: Plasirano više od milijardu KM kredita
17.4.2018 13:19 | Indikator.ba
"S ponosom želim istaći da je protekla godina za nas bila veoma uspješna te da je Raiffeisen i dalje jedna od vodećih banaka na ovom tržištu", kazao je predsjednik uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg na svečanom doručku sa članovima uprave banke i predstavnicima medija na kojem je obznanio rezultate poslovanja banke u prošloj godini.

Prema riječima Dobnigga, Raiffeisen banka je u 2017. godini plasirala više od milijardu konvertibilnih maraka novih kredita u Bosni i Hercegovini i tako aktivno podržala bh. ekonomiju. Klijenti su pokazali povjerenje tako što su povećali depozite za 298 miliona KM.

"U svim segmentima našeg poslovanja smo tokom godine bili zaista aktivni, te smo prateći dinamični razvoj tehnologije radili na prilagođavanju naše ponude u oblasti digitalnih servisa", kazao je Dobnigg.

Tokom godine, Raiffeisen banka je klijentima ponudila uslugu Viber bankarstva za jednostavno i brzo poslovanje te redizajnirala web stranicu u nastojanju da klijentima olakša pristup informacijama. Modernizovana je i poslovna mreža koja sada broji 98 poslovnica.

Dodatnu potvrdu ispravnog modela poslovanja dokazuju priznanja renomiranih svjetskih magazina Global Finance i Euromoney za Najbolju banku u BiH, i za Najbolju digitalnu banku.

“Zahvaljujući klijentima koji su nam ukazali povjerenje, bili smo u mogućnosti da naš poslovni uspjeh podijelimo sa zajednicom u kojoj djelujemo gdje smo fokus stavili na pordšku najosjetljivijim segmentima društva, prije svega djeci. Stoga smo u skladu sa našom strategijom održivosti tokom 2017. godine podržali ukupno 95 projekata usmjerenih na djecu i osobe sa posebnim potrebama, izdvojivši 800.000 KM”, istakao je Dobnigg.

I u 2018. godini Raiffeisen banka će nastojati da se s poslovnim izazovima suoči na najbolji mogući način te da klijentima ponudi kvalitet usluge kakav zaslužuju. I dalje će fokus biti na unapređenju digitalnog bankarstva te na jačanju veza s klijentima kojima Banka kontinuirano nastoji biti fer partner u poslovanju.
Facebook Twitter Print