Menadžment
Brinio Jarčević novi predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje FBiH
24.4.2018 13:17 | Indikator.ba
Udruženje društava za osiguranje u Federaciji BiH na posljednjoj sjednici imenovalo je Brinia Jarčevića, direktora Brčko-gas osiguranja, za novog predsjednika Skupštine tog udruženja, prenio je RTV Slon.

Skupštinu Udruženja društava za osiguranje u FBiH čini sedamnaest društava za osiguranje i jedno društvo za reosiguranje, koja posluju na teritoriji Federacije BiH. Od ukupno osamnaest članova, jedanaest društava za osiguranje i jedno društvo za reosiguranje imaju sjedište u Federaciji BiH, pet društava ima sjedište u Republici Srpskoj, dok je jedno društvo sa sjedištem u Brčko distriktu.

Brinio Jarčević je istakao da se uređenje finansijskog sektora u BiH nastavlja kroz rad i djelovanje osiguravajućih društava. Posljednje dvije godine tržište osiguranja bilo je dosta neuređeno, no zahvaljujući velikom angažmanu Udruženja društava za osiguranje i Agencije za nadzor osiguranja BiH napravljen je značajan pomak.

- Ti pozitivni pomaci nastavit će se i u narednom periodu za vrijeme mog mandata, tačnije u narednih godinu dana. Pružit ću maksimalan doprinos udruženju kada je u pitanju nastavak uređenja tržišta osiguranja, potpisanom Memorandumu i intencijama Agencije za nadzor osiguranja - kazao je Jarčević
Facebook Twitter Print