Menadžment
Portal Indikator.ba uručio plaketu HIFA OIL grupaciji za "Poslovni potez godine"
4.5.2018 06:00 | Indikator.ba
Predstavnici poslovnog portala Indikator.ba uručili su priznanje "Poslovni potez godine" rukovodećim ljudima grupacije HIFA Oil Tešanj dodijeljeno za preuzimanje LB.Profile GmbH, njemačke kompanije sa najdužom tradicijom proizvodnje profila za vrata i prozore.

Portal Indikator.ba odao je priznanje tešanjskoj grupaciji vrednujući činjenicu da je jedna bh. komapnija preuzela značajnu njemačku kompaniju, što je prava rijetkost, i time napravila snažan iskorak na tržišta regije i Evropske unije.

Izražavajući zahvalnost portalu Indiktor.ba što je nagradio ovaj poslovni iskorak Grupacije, ostvaren preko firme-kćerke EURO ROAL, Kenan Ahmetlić, izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil Grupacije, kazao je da ovo bila samo jedna od sedam investicija u 2017. godini u kojoj je grupacija pokrenula snažan investicioni ciklus.

- Mi smo došli do faze kada nema više prostora da se u određenim sektorima širimo na tržištu Bosne i Hercegovine koje je prezasićeno u pojedinim segmentima. Izlazak na tržište Evrope bio je neminovnost, istakao je Ahmetlić.
On je dodao da je HIFA grupacija postala konkurent evropskim igračima, a ono što je izdavaja od ostalih konkurenata jesu pouzdanost, fleksibilnost i brzina.
-Za razliku od velikih sistema mi smo puno brži u donošenju odluka i to je ono što mi možemo pružiti Evropi u odnosu na našu konkurenciju, naglasio je Ahmetlić.

Izvršni direktor HIFA OIL grupacije Vanan Hadžiselimović kazao je da je odluka o preuzimanju LB.Proifle donesena nakon dubinske analize i sugestija kćerinskih kompanija, prije svega firme EURO ROAL, koje su htjele zaokružiti svoj asortiman.
- Sada smo u fazi restrukturiranja kompanije LB.Profile koja daje solidne rezultate i nadamo se da ćemo u ovoj godini, samo godinu dana nakon investicije, u jednom pravom pozitivnom smislu poslovati, rekao je Hadžiselimović.

"Izbor najboljeg poslovnog poteza" projekat je koji je portal Indikator. ba, jedan od vodećih poslovnih medija u BiH koji egzistira sedam godina, pokrenuo 2012. godine. Odluka o najboljim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u privredi donosi se na osnovu mjesečnih analiza oko 500 informacija koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora (printani i elektronski mediji, web sajtovi, berzanski izvještaji...). Mjesečna rangiranja redovno se objavljuju na portalu Indikator.ba, a na kraju godine donose se odluke o dodjeli godišnjih priznanja.
"Najbolji poslovni potez" u 2017. godini portal Indikator.ba bira uz stručnu konsultantsku pomoć uvaženih ekonomista iz BiH i regije, a na osnovu kriterija utvrđenih u Pravilniku o dodjeli priznanja.

"Poslovni potez godine" svake godine postaje sve širi i veći projekat koji uključuje sve veći broj saradnika i konsultanata, te postaje sve prepoznatljiviji i cjenjeniji u moru poslovnih i drugih priznanja koja se dodjeljuju.
Pri tome, analitičari koji rade na projektu ne uvažavaju samo brojke i ekonomske pokazatelje, nego vrednuju važne poslovne odluke koje imaju širok odjek u javnosti, donose bitne pozitivne promjene, te predstavljaju pozitivan primjer koji kao takav treba biti uzor za druge subjekte.
Facebook Twitter Print