Politika i društvo
Povezivanje slovenačkih i bh. kompanija na događaju "I feel Slovenia"
11.5.2018 11:05 | Indikator.ba
Uspješno povezivanje slovenačkih i bh. kompanija na događaju „I FEEL SLOVENIA“

U Sarajevu je jučer u organizaciji Ambasade Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini (BiH), i kompanija: NLB Banka d.d., Sarajevo, NLB Banka a.d., Banja Luka, Triglav Osiguranje d.d., Petrol BH Oil company,d.o.o, Gorenje BIH i firme Kolektor CCL d.o.o., u Rezidenciji Republike Slovenije održan događaj "I feel Slovenia" koji je okupio istaknute kompanije u BiH koje na različite načine ostvaruju saradnju sa Republikom Slovenijom.

Kompanije organizatori, koji sa velikim uspjehom posluju u BiH, na ovaj su događaj pozvali svoje poslovne partnere, prestižne privrednike iz cijele zemlje.

Cilj okupljanja je uzajamno povezivanje poslovnih subjekata koje je ključno za razvoj bh. tržišta jer vodi do boljih rezultata u poslovanju, te mogućnosti u smislu pronalaženja novih poslovnih prilika. U ugodnom ambijentu gosti su imali priliku upoznati se sa gastronomskom ponudom Slovenije i slovenačkim vinima.

"Jedna od ključnih aktivnosti ambasada Republike Slovenije u svijetu je podrška jačanju trgovinske razmjene, prisutnosti slovenačkih firmi na stranim tržištima i internacionalizaciji slovenačkih firmi. Današnji događaj govori o obostranom interesu Slovenije i Bosne i Hercegovine za nastavak jačanja poslovne saradnje, trgovinske razmjene među državama i traženju novih mogućnosti u cilju daljnjeg privrednog rasta i napretka", naglasila je ambasadorica Republike Slovenije Zorica Bukinac u pozdravnom govoru.

Firme organizatori događaja su istakli da su veoma ponosni što su učestvovali u ovom događaju jer smatraju da je uvezivanje preduzeća na ovaj način od velike važnosti za unapređenje poslovnog ambijenta naše zemlje, te da će otvoriti vrata aktivnijoj uzajamnoj saradnji.
Facebook Twitter Print