Menadžment
"Večernjakov pečat" za privrednika godine Rusmiru Hrviću
15.5.2018 05:48 | Indikator.ba
Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS GROUP , najveće bh. prehrambeno-trgovačke industrije u Bosni i Hercegovini, izabran je za privrednika godine u okviru manifestacije "Večernjakov pečat", koja je održana u ponedjeljak navečer.

U obrazloženju je navedeno da AS GROUP kojoj je na čelu Hrvić zapošljava 4.500 ljudi, proizvodi i otkupljuje sirovine od bosanskohercegovačkih farmera i da je prošla godina za ovu grupaciju bila najuspješnija. Između ostalog, grupacija je pod svoje okrilje uzela i kladuški Agrokomerc.

Hrvić je zahvalio svima koji su glasali za njega i AS GROUP, te dodao da je velika čast dobiti ovo priznanje.

- Ujedno bih zahvalio i svim našim uposlenicima, kolegama, saradnicima koji su zajedno sa mnom zaslužni za ovo priznanje, te potrošačima koji kupuju naše proizvode i podržavaju sve domaće proizvođače iz cijele BIH, rekao je Hrvić.

Dodao je da svi zajedno trebamo raditi na podizanju konkurentnosti kako bi podigli konkurentnost BIH i naše privrede, a sve s ciljem da se popravi standard građana.
- Podjele i granice treba ukidati i ići u pravcu Evropske unije na čije tržište trebamo gledati kao na naše, zaključio je Hrvić, prenose Vijesti.ba.
Facebook Twitter Print