Kompanije i tržišta
Otvoren Hotel Bigeste u Ljubuškom: Uloženo 6,5 miliona KM
15.5.2018 06:01 | Indikator.ba
Ljubuški i Hercegovina dobili su još jedan objekt koji će obogatiti i unaprijediti ugostiteljsku i turističku ponudu,o tvoren je obnovljeni i preuređeni hotel Bigeste, piše Večernji list BiH.

Svečanost otvaranja upriličena je u prisustvu više od 300 uzvanika i gostiju iz Ljubuškog i okolnih općina, predstavnika različitih nivoa vlasti, privrednika, izvođača radova, kulturnih i drugih društvenih djelatnika i uglednika. Bio je to lijep događaj kojim je označen uspješan završetak privatizacije oronulog i derutnog nekadašnjeg socijalističkog zdanja, koje su, na zadovoljstvo Ljubušaka, izveli poslovni ljudi iz ljubuške tvrtke Unitrade.

Direktor hotela Stjepan Primorac izrazio uvjerenje da će hotel Bigeste biti "nova zvijezda" na hercegovačkom ugostiteljskom nebu. Ljubuški načelnik Nevenko Barbarić rekao je da su posljednjih dvadesetak godina u Ljubuškom izgrađeni mnogi objekti, no izgradnju ni jednog od njih nije "pratio ovoliki interes javnosti kao obnovu i dogradnju ovoga hotela".

- Jednima je razlog bio potreba našega grada za ovakvim objektom, ovakvim sadržajima u našoj sredini, drugi su željno očekivali završetak radova svjesni činjenice što ovaj objekt u urbanističkom smislu znači za uređenost ovog dijela grada, treći, opet, iz čiste nostalgije. Pripadam generaciji kojoj je u mladosti hotel bio omiljeno mjesto druženja, danas mi je obaveza učiniti sve da naš Ljubuški postane sve ljepši, uređeniji, urbaniji, postane kutkom ugodna življenja - rekao je načelnik.

Hotel Bigeste sada ima četiri zvjezdice. Primorac je rekao da financijska konstrukcija obnove iznosi oko 6,5 miliona KM, da je u početnoj fazi zaposlenjem kruh osiguralo 38 porodica, 34 iz Ljubuškog i četiri iz Čapljine, te da je uvjeren u uspješan rad. (Foto: Večernji list)
Facebook Twitter Print