Kompanije i tržišta
Tedeschi govorio studentima u Mostaru: Biznis je uvijek išao prije politike
15.5.2018 16:33 | Indikator.ba
"Biznis je uvijek bio avangarda, biznis je uvijek išao prije politike, prije svega trgovina je ta koja je zagladila oštre bridove između nacija, država i vjera, trgovina je ta koja kroz prošlost pokazuje da je dijalog neophodan, smatram da nije samo fenomen podijeljenog društva u BiH i Hrvatskoj to je fenomen Europske unije i šire".
Ovo je istakao Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru o temi "Atlantic Grupa – jedra prema uspjehu".

Kako izvještava pogled.ba, govorio je o percepciji i praksi upravljanja uspješnim sustavom u slučaju razvoja Atlantic Grupe, jednog od najuspješnijih i najdinamičnijih poslovnih sustava u regiji jugoistočne Europe.
Potom, o rastu i razvoju tvrtke koja je strateški, financijski i kadrovski zasigurno primjer uspješnog poslovnog projekta za koji su dodijeljene brojne svjetske nagrade i priznanja.
Ovom prigodom Emil Tedeschi kazao je kako se rado odazvao pozivu sa Sveučilišta i da rado dolazi u Mostar i u BiH. Svoja iskustva rado je podijelio sa studentima, profesorima, gospodarstvenicima i svim zainteresiranim posjetiteljima predavanja.

"Mislim da kroz poziciju Atlantic grupe možemo sagledati fenomene koji interesiraju kako studente i profesore tako i širu javnost. Osim samog uvodnog predavanja mislim da je još bitnija diskusija koja će se stvoriti nakon mog uvodnog predavanja. Jer ja doživljavam sve svoje nastupe kao dijalog, puno je ljepše interesantnije kada ljudi mogu postavljati pitanja i razviti raspravu, nego imati neku situaciju gdje postoje već unaprijed pripremljena pitanja i odgovori", kazao je Tedeschi, izvijestio je pogled.ba.
Emil Tedeschi je osnovao tvrtku Atlantic Group i izgradio je od lokalnog distributera do međunarodne korporacije koja zapošljava skoro 6000 ljudi.
Facebook Twitter Print