Politika i društvo
Tvornica montažnih kuća Krivaja primjer uspješnog oporavka
16.5.2018 16:10 | indikator.ba
Tvornica montažnih kuća Krivaja predstavlja primjer uspješne privatizacije i lider je u regiji u montažnoj gradnji, kazao je Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona prilikom današnje posjete Tvornici.

- Krivaja kuće prave uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata, kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu. To je kompanija koja većinu proizvoda izvozi - kazao je.

Premijer Galijašević naglasio je da se u kompaniji investira u nove tehnologije i stalne programe edukacija i usavršavanje uposlenika, što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojskog kantona.
- Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući takvim kompanijama Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu u cijeloj BiH. Vlada ZDK opredijeljena je da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu – naglasio je Galijašević, saopćila je Pres-služba ZDK.
Iako je fabrika u potpunosti izgorjela 2015. godine menadžment je, zajedno sa zaposlenicima, obnovio fabriku i povećao obim proizvodnje.
Facebook Twitter Print